Vores Foie Gras.

Verden er ikke kun sort og hvid.

“Hos Le Gourmand fører vi kun bedste kvalitet, det vil sige at vi forhandler kun foie gras af 'Label rouge' kvalitet. Der er strenge lovkrav til denne type af produktion af foie gras, med stort hensyn til dyrets ve og vel.

Vi vil til enhver tid, foretrække at være en label rouge and, i stedet for at være en gris eller kylling i Danmark.”

— Le Gourmand

Det handler i bund og
grund om dyrevelfærd.

Langt de fleste aner ikke at der er forskel på Foie gras, ligesom den almindelige holdning er at al foie gras er dyreplageri. Ca 30% af de kunder vi tilbyder smagsprøve på Foie gras, siger "nej tak".

Det var faktisk ægypterne der for ca. 4000 år siden, fandt ud af at gæs havde en særlig fed lever, inden de tager på træk. De påfører med andre ord dem selv en fedtlever.

Foie gras er som alle andre animalske produkter, ikke bedre end den måde hvorpå dyret behandles.

De første 100 dage går ænderne frit rundt på store arealer, med adgang til masser af vand. De skal vokse sig stærke, så de er klar til fodring de sidste 9-12 dage af deres liv – det er den fodring, der giver anledning til debat.

 

“For at gå lige til sagens kerne – folk er af den fejlagtige opfatelse, at al foie grasproduktion er mishandling af dyret – det er decideret forkert!

De verserende videoer på diverse sociale platforme afspejler ikke virkeligheden hos de strengt kontrollerede franske producenter.

Hvad der foregår i andre lande/dele af verden ønsker jeg ikke at udtale mig om, jeg vil kun fremhæve at Le Gourmand aldrig kunne finde på at købe produkter der var produceret under så kummerlige forhold.”

— Carsten Thisted

guru-prasad-SaRDr-n6vJs-unsplash (1).jpg

Mortalitetsraten.

I den franske foie gras produktion er 1-2%, af IKKE label rouge kvalitet, under 1 % for label rouge hvilket betyder ca 50 døde label rouge ænder i faktiske tal, ud af en produktion på ca 30 mio.

I den danske svineproduktion dør mere end 21.000 grise blot for at sætte tallene i perspektiv.

 

I denne debat er dog det vigtigste budskab, at alle generelt skal vænnes til at undersøge diverse varer bedre, at stille kritiske spørgsmål i forhold til indhold og produktion men også at kvalitet koster og man derfor bør være villig til at betale mere for de gode varer. Det er den bedste og mest effektive måde, hvorpå dyrevelfærden vil få et gevaldigt "boost".

Jeg er af den overbevisning at animalske fødevarer af høj kvalitet, mætter på en anden måde, end billig mad fyldt med alskens tilsætningsstoffer. Det smager af så meget mere, at kroppen føler sig mæt tidligere.

Har du spørgsmål eller konstruktive kommentarer er du velkommen til at sende en mail eller ringe.

Venlig hilsen
Le Gourmand

 
 

Video fra vores
producent Lafitte.

Se videoen fra vores producent Lafitte. Både Søren Frank og Francis Cardineau besøgte dem for med egne øjne at se hvordan det foregik, så de kunne kigge deres kunder i øjnene med god samvittighed. Det har jeg stor respekt for!

 

Køb vores foie gras